Рослинні вершки – це швидкозростаючий сегмент продуктів. На сьогоднішній день алергія на коров’яче молоко, непереносимість лактози, калорійність і поширеність гіперхолестеринемії, більша перевага вегетаріанських дієт вплинула на споживачів при виборі альтернатив коров’ячого молока. Спостерігається тенденція до зростання попиту на рослинні вершки, які можуть слугувати недорогим замінником тваринних.
Переваги рослинних вершків полягають в довготерміновому зберіганні, меншій вартості, меншій калорійності, чудово підходять для вегетаріанців та людей з непереносимістю лактози тощо. Вершки на рослинній основі легко збиваються, мають чудовий смак, та збільшуються в об’ємі мінімум в три рази. Використовуються як в кулінарії, так і для приготування найрізноманітніших солодощів, і навіть коктейлів.
На ринку представлені вершки різної жирності як з цукром, так і без; кондитерські, кулінарні, універсальні. При виборі потрібно звертати увагу на жирність, вміст цукру, термін зберігання, метод застосування тощо. Наші спеціалісти залюбки допоможуть підібрати правильний продукт для як професійного кухаря або кондитера, так і для домашнього майстра.