Історія сиру Маскарпоне | Центр Пекарів "Аріанта"

Історія сиру Маскарпоне

Історія сиру Маскарпоне

Сир Маскарпоне виник у Середні Віки в Ломбардії, регіоні на півночі Італії  з багатою молочною та сільськогосподарською історією. У 16 – 17 ст. місцеві молочарі прославилися виробництвом сиру схожого на вершковий ніжний крем, відомий як Маскарпоне.

Походження назви достеменно невідоме, але є три популярні вірування:

1. Вважають, що слово Маскарпоне є похідною від іспанської фрази “mas que bueno” (більш ніж добре) і є результатом панування Іспанії над Італією.
2. Дехто вважає, що Маскарпоне походить від слова «mascarpia», яким в Ломбардії називали сир Рікота. Сири Рікота і Маскарпоне виробляють схожими способами.
3. Третій можливий варіант – назва походить від «mascarpa», побічний молочний продукт, виготовлений із сироватки витриманого сиру.

 В Ломбардії сир Маскарпоне використовується в багатьох місцевих стравах від солоних до солодких. В світі він більше асоціюється з десертом Тірамісу. Також багато людей використовують його замість вершків або масла.

Маскарпоне чудово пасує до фруктів, тостів на сніданок. Також його можна додавати до супів та соусів.

Історія сиру Маскарпоне

Блог
Мікроразмітка Schema.org для Блогу

Сир Маскарпоне виник у Середні Віки в Ломбардії, регіоні на півночі Італії  з багатою молочною та сільськогосподарською історією. У 16 – 17 ст. місцеві молочарі прославилися виробництвом сиру схожого на вершковий ніжний крем, відомий як Маскарпоне. Походження назви достеменно невідоме, але є три популярні вірування: 1. Вважають, що слово Маскарпоне є похідною від іспанської фрази “mas que bueno” (більш ніж добре) і є результатом панування Іспанії над Італією. 2. Дехто вважає, що Маскарпоне походить від слова «mascarpia», яким в Ломбардії називали сир Рікота. Сири Рікота і Маскарпоне виробляють схожими способами. 3. Третій можливий варіант – назва походить від «mascarpa», побічний молочний […]

Сир Маскарпоне виник у Середні Віки в Ломбардії, регіоні на півночі Італії  з багатою молочною та сільськогосподарською історією. У 16 – 17 ст. місцеві молочарі прославилися виробництвом сиру схожого на вершковий ніжний крем, відомий як Маскарпоне.

Походження назви достеменно невідоме, але є три популярні вірування:

1. Вважають, що слово Маскарпоне є похідною від іспанської фрази “mas que bueno” (більш ніж добре) і є результатом панування Іспанії над Італією.
2. Дехто вважає, що Маскарпоне походить від слова «mascarpia», яким в Ломбардії називали сир Рікота. Сири Рікота і Маскарпоне виробляють схожими способами.
3. Третій можливий варіант – назва походить від «mascarpa», побічний молочний продукт, виготовлений із сироватки витриманого сиру.

 В Ломбардії сир Маскарпоне використовується в багатьох місцевих стравах від солоних до солодких. В світі він більше асоціюється з десертом Тірамісу. Також багато людей використовують його замість вершків або масла.

Маскарпоне чудово пасує до фруктів, тостів на сніданок. Також його можна додавати до супів та соусів.

close
Історія сиру Маскарпоне

    Увага! Мінімальна сума замовлення становить: 500 грн
    close
    Історія сиру Маскарпоне
    Ми використовуємо файли cookie для покращення роботи сайту. Продовжуючи відвідування нашого сайту, Ви погоджуєтеся з використанням даних. Дізнатися більше